مدیریت صحیح منابع آب، ضامن حیات تالاب گاوخونی خواهد بود

کارشناس مسئول محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان اصفهان:

مدیریت صحیح منابع آب، ضامن حیات تالاب گاوخونی خواهد بود

خبرگزاری فارس: کارشناس محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان اصفهان گفت: مدیریت صحیح منابع آب و تغییر در الگوهای مصرف، ضامن حیات تالاب گاو خونی خواهد بود.

مریم فرهمند در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: در راستای میل به اهداف توسعه پایدار توجه به اکوسیستم های طبیعی از سوی دستگاه های مختلف ضروری است.

وی افزود: در این راستا تالاب بین المللی گاو خونی که در فهرست تالاب های کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده از زیستگاه های حائز اهمیت در استان اصفهان محسوب می شود.

کارشناس مسئول محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه خشکی گاوخونی ریشه در عواملی غیر از بحران خشکسالی امسال دارد بیان داشت: در سال های پرآبی نیز به دلیل افزایش جمعیت و انتقال آب زاینده رود به شهرها و استان های اطراف، توسعه اراضی کشاورزی، صنایع و شهرک های صنعتی تالاب گاوخونی نیز با مشکل کم آبی و خشکی مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه در اوایل دهه هفتاد در فصل مهاجرت تالاب گاوخونی میزبان بیش از یکصد هزار پرنده آبزی و کنار آبزی بوده است تصریح کرد: با ادامه روند کم آبی و خشکی تالاب گاوخونی، تعداد پرندگان به شدت کاهش و ارزش های زیستگاهی تالاب تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است.

فرهمند افزود: در حال حاضر بر اساس آخرین گزارش های به دست آمده از تالاب، لکه های کوچکی از آب در سطح تالاب وجود دارد که حدود دویست قطعه فلامینگو را در خود جای داده است.

وی با تاکید بر جلوگیری از گسترش کویر با احیای تالاب گاوخونی بیان داشت: تعدیل آب و هوا، تغذیه سفره های زیرزمینی و حفظ زیست گاه بی نظیر پرندگان و گسترش صنعت توریسم در سایه توجه به گاوخونی فراهم می شود.

کارشناس مسئول محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان اصفهان در ادامه با اشاره به اکوسیستم آبی رودخانه زاینده رود اظهار داشت: نبود آب داخل زاینده رود بستر حیات زیستمندانی چون کف زیان یا بنتوزها، سخت پوستان، ماهی ها و گیاهان آبزی را با خطر نابودی مواجه می کند.

وی با بیان اینکه سازمان آب منطقه ای اصفهان با توجه به مسئله خشکسالی و استفاده از آب را برای مصارف شرب، صنعت و کشاورزی اولویت بندی کرده است افزود: پیش بینی آب مازاد برای رها سازی کامل در روخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی وجود ندارد.

فرهمند با اشاره به اینکه آب رها شده در رودخانه زاینده رود در پایین دست در محل بند فارفان به سمت کانال های کشاورزی منحرف و آب به گاوخونی نمی رسد خاطرنشان کرد: تنها از سمت ورزنه زهاب های کشاورزی و جریان های زیر سطحی وارد تالاب می شود.

گفتنی است وسعت تالاب گاو خونی پنجاه هزار هکتار است.